User

Wijzig je omslagfoto
ArienneMolenaar
Wijzig je omslagfoto

Met veel plezier laat ik u mijn werken zien in galerie Otten. Hierbij een korte presentatie van mijn biografie op kunstgebied.

Schilderopleiding
Sinds 1992 ben ik actief met tekenen en schilderen.
Ik volgde gedurende 5 jaar tekenlessen in deeltijd aan de Gemeentelijke Academie der Schone Kunsten in Arendonk en rondde het af met een eervolle vermelding. Daarna volgde ik de studie ‘hogere graad schilderkunst’ in Antwerpen aan de Koninklijke Academie der Schone Kunsten. Deze laatste studie is afgerond met een specialisatie in de hogere graad.

Ontwikkeling
Mijn teken- en schilderkunst heeft de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt van figuratieve aquarellen naar abstracte schilderkunst. Ik schilderde bij voorkeur landschappen en met name zeegezichten. Ik woon aan zee en die zee blijft voor mij nog steeds grote aantrekkingskracht houden. Als je eenmaal verliefd bent op de zee, raak je dat gevoel nooit meer kwijt! De zee en de weidse luchten blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik heb leren inzien dat je heel abstract kunt kijken naar de vormen en kleuren in de natuur. Ik probeer zowel de figuratie als de abstractie uit te werken op schildersdoek. Ik ben geboeid door de contrasten en het steeds wisselende licht aan zee. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar het ter plekke buiten schilderen (en-plein-air).

Thema's en technieken
Op de academies in Arendonk en Antwerpen is veel aandacht besteed aan het tekenen en schilderen van stillevens, portret en model en meer experimenteel: het werken naar thema. Ik heb deze opleiding ervaren als een gedegen ondergrond voor mijn technische kennis en vaardigheden maar tevens als een enorme stimulans om het artistieke deel in mij tot uitdrukking te laten komen. Nu volg ik volledig mijn eigen weg in de schilderkunst. Ik vind het fijn om niet één bepaalde richting op te gaan in mijn werken, maar meerdere wegen te bewandelen. Ik hou van die afwisseling en wil ook graag allerlei technieken die ik ooit geleerd heb blijven toepassen.
Het schilderen van landschappen blijft me het meest boeien. In mijn abstractere werken komen ook altijd landschappelijke elementen terug. Mijn huidige schilderstijl begeeft zich op het grensvlak van figuratie en abstractie. Het mooie van het abstraheren van de werkelijkheid vind ik dat je dan een sfeer kan scheppen die vraagt om interpretatie.

Exposities
Ik heb veel geexposeerd in openbare gebouwen zoals in het ziekenhuis, paramedisch centrum, makelaarskantoren, hotels en andere bedrijven en ook in mijn eigen atelier in Zoutelande tijdens open-atelier-dagen. Ik doe regelmatig mee met groepstentoonstellingen. U kunt veel van mijn werken vinden op mijn website http://www.ariennemolenaar.nl

Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Arienne
Molenaar