Over Galerie Otten

LAAGDREMPELIG – BETAALBAAR – ACTUEEL – DIVERS – OPEN DOOR

 

Galerie Otten is opgericht door eigenaar Harry Otten in juli 2018 aan het

(Kunst) Plein Montmaertre te Zierikzee.

                                   (adres: Maarstraat 12 301HA ZIERIKZEE).

De galerie promoveert de moderne beeldende kunst (painting & sculptures) in de meest ruime zin van het woord en heeft hiervoor een aantal kunstenaars geselecteerd. Deze veelal nog onbekende kunstenaars zijn geselecteerd op de kwaliteit en de schoonheid van de door hen vervaardigde kunstwerken.

Een aantal van deze werken worden permanent tentoongesteld in de galerie te Zierikzee. De galerie voert een laagdrempelig beleid voor ‘affordable art,’ ofwel betaalbare kunst (prijzen tussen de € 500 en € 5000) in alle kunststromingen zowel figuratief als abstract.

De deelnemende kunstenaars ontmoeten elkaar middels de galerie in een sfeer van kritische en open confrontatie waardoor een eerlijke, open concurrentie wordt gestimuleerd. Dit ter bevordering van een open mind naar elkaar voor het streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit van de werken van de deelnemende kunstenaars.

Deze aanpak heeft als doel dat de deelnemende kunstenaars elkaar inspireren en stimuleren in het maken van hedendaagse moderne kunst die wordt aangeboden in de galerie als primaire kunst, dat is direct uit atelier, voornamelijk in Nederland en België. Ook secondaire kunst (kunst uit nalatenschap, inboedelveilingen etc.) zal evenzo incidenteel worden aangeboden in de galerie.

De galerie streeft ernaar hierin een arbitraire en sturende rol te vervullen en biedt deze werken voor de verkoop aan.

Daarnaast zal de galerie, incidenteel, door de deelnemende kunstenaars als atelier worden gebruikt zodat bezoekers rechtstreeks contact kunnen hebben met de kunstenaars.

Verder zal de galerie actuele en eigentijdse kunst aanbieden soms gedurfd en vernieuwend en in principe wars van gebaande paden en conservatisme.

Kortom, vernieuwend met uitingen van gevoelens van berusting, blijdschap en geluk en alles wat daartussen ligt. Naast het menselijke aspect, is ook de natuur dikwijls een inspiratiebron voor de kunstwerken die in de galerie worden aangeboden.

De galerie ligt op het “Plein  Montmaerte,“ in principe hét kunstplein van Zierikzee !
Dit in het zogeheten ‘kunstkwartier onder de monumentale toren van het Gemeentehuis met in het midden van het gezellige Frans aandoende pleintje, een grote waterfontein, diverse zgn. kunstenaarswoningen, waarvan één hoekwoning geschilderd in middeleeuwse voorstelling ‘trompe-l’oeil,’ een attractie voor de vele toeristen waarvan veel foto’s worden gemaakt.

Tenslotte is er op de hoek een gezellig koffie-bistro terras en verderop een ‘wensschutting’ met houtschijfjes waarop bezoekers van het plein hun eigen wensen kunnen schrijven en deze wens met het schijfje op de schutting kunnen hangen.
Dit alles onder het wakend oog van de 100 jaar oude plataanboom.

Adres
Maarstraat 12
4301 HA – Zierikzee
Nederland
tel. 0031 6 436 466 24

Openingstijden Galerie Otten
Donderdag, Vrijdag en Zaterdag 14:00 – 18:00
Alle overige dagen en feestdagen op telefonische afspraak.